Děkuju za odpověd

A ano je to azbest, dost jsem se o to zajímal jestli se mám bát kvůli tomu že jsem s tím byl v kontaktu a rozvaděč vysekal okolo bez narušení azbestu i s rouškem ale bohužel ne ffp3, tak i tak by to mělo být relativně bezpečné a vibrace ze zbiječky by neměli narušovat azbest a uvolňovat vlákna do okolí možná jen minimálně. Našel jsem že to jsou konkrétní desky KAON 2 kde azbestu bylo cca 50-90% a zbytek pojivé materiály. V ČSSR se používal v 95% bílej azbest, který pokud když ho teda náhodou třeba x krát ulomíte a dostane se vám nějaké množství do plic, tak se do několika měsíců nebo řádů let rozpadne a tělo se ho zbaví o proti azbestu který se používal na lodě atd.kterého by jste se nezbavili. Je sice nebezpečný ale museli by jste s ním dělat pravidelně a řezat,vrtat,lámat do něj aby se uvolňovaly ty jehly a pak už by to bylo nebezpečný bez ochranných pomůcek.Píšu to pro info pro další co se s tím setkají. Dokonce se takový azbest používal na filtraci např vína což je z dnešního pohledu utopie??? Jinak kábl je opravdu 10, ty fotky to zkreslují.
Má někdo zkušenosti s azbestem kdy ho třeba před 20-30 lety někde lámal vrtal a jestli se mu něco přihodilo?